نوع مطلب :مقالات بشتاب ،
درج شده توسط:مدیر
آیا سایت ساغر توسط خود بهاییان مسدود شده است؟
(این مقاله در رفع سوء تفاهم ایجاد شده در مورد سایت ساغر و در پاسخ به "شب اول قبر" که در وبلاگشان مطلبی در این مورد نوشته بودند، مسطور شده است. در نتیجه پیشنهاد میگردد ابتدا مقالۀ ایشان را به آدرس http://setareysorby.blogfa.com/post-14.aspx مطالعه بفرمایید.)
خود ایشان در وبلاگشان فرموده اند که این مطلب نظر شخصی ایشان است. و این کاملاً مشخص است که نمی توان بیش از یک نظر شخصی به مقالۀ ایشان اعتماد نمود. مقالۀ ایشان به دنبال خبر مندرج در سایت نگاه (www.negahsite.org) نوشته شده است. متن این خبر چنین است:
آیا سایت ساغر توسط خود بهاییان مسدود شده است؟
(این مقاله در رفع سوء تفاهم ایجاد شده در مورد سایت ساغر و در پاسخ به "شب اول قبر" که در وبلاگشان مطلبی در این مورد نوشته بودند، مسطور شده است. در نتیجه پیشنهاد میگردد ابتدا مقالۀ ایشان را به آدرس http://setareysorby.blogfa.com/post-14.aspx مطالعه بفرمایید.)
خود ایشان در وبلاگشان فرموده اند که این مطلب نظر شخصی ایشان است. و این کاملاً مشخص است که نمی توان بیش از یک نظر شخصی به مقالۀ ایشان اعتماد نمود. مقالۀ ایشان به دنبال خبر مندرج در سایت نگاه (www.negahsite.org) نوشته شده است. متن این خبر چنین است:
"سایت ساغر امروز در تاریخ 21 آبان 1368 از طرف سرور مسدود شد.
پس از تماس مدیر سایت ساغر با مدیر سرور، علت مسدود شدن سایت، دستور مقامات قضایی و وزارت اطلاعات به سرور (Server) اعلام شد. مدیر سرور ارائه دهنده ی خدمات به سایت ساغر بیان داشته است که او را تهدید کرده اند که در صورت مسدود نکردن سایت ساغر و یا ارائه ی نسخه پشتیبان به مدیر سایت ساغر، شرکت او بسته می شود.
او همچنین اظهار داشت که با تهدید، اطلاعات شخصی مدیر سایت ساغر که باید محفوظ می مانده، از او گرفته شده است که این امر می تواند برای مدیر فنی سایت ساغر مشکلاتی را در آینده ایجاد کند.
مدیر سرور همچنین تاکید کرد این دستور به همه ISP ها و سرویس دهنده اینترنت اعلام شده است که وبلاگها و سایتهای بهایی را هر چه سریعتر مسدود کنند.
این اقدامات در حالی صورت می گیرد که اکنون کمتر از یک هفته است که چند سایت فارسی زبان دیگر چون نیو نگاه، نقطه نظر، اوهام زدایی از طرف دولت جمهوری اسلامی ایران فیلتر شده است. از مدتها پیش نیز سایت های رسمی جامعه ی بهائی همانند www.Bahai.com و بخش فارسی www.Bahai.org فیلتر شده بودند.
با تشکر
Spring
مدیریت انجمن های سایت ساغر "
البته مدیر وبلاگ شب اول قدر، این نظر شخصی خودشان را در بخش نظرات مقالۀ فوق نیز مطرح کرده اند. اما بعداً به صورت جداگانه و کمی مفصل تر، در وبلاگشان مقاله ای در این رابطه مرقوم فرموده اند.
بنده نیز به نظر ایشان احترام میگذارم و فقط نظر خودم را در این مقاله ثبت میکنم.
اگر به مقالۀ ایشان مراجعه کرده باشید، خواهید دید که از متن خبر مندرج در یک وبلاگ بهایی در این مورد ایراد گرفته اند. البته متن این خبر که در وبلاگ بهایی ذکر شده، بسیار شبیه و به نظر همان متنی است که در سایت نگاه ثبت گشته است. ایشان ایراد گرفته اند که چرا ابتدا مدیر سرور (server) را طبق جملۀ "پس از تماس مدیر سایت ساغر با مدیر سرور، علت مسدود شدن سایت، دستور مقامات قضایی و وزارت اطلاعات به سرور (Server) اعلام شد." فردی قانونمند معرفی نموده ولی در جملۀ بعد، وی را فردی ترسو در مقابل تهدید جلوه داده اند.
از نظر بنده تناقضی را که ایشان به گمان خود، در این متن پیدا کرده اند، نمی توان غیر طبیعی دانست. برای راحت تر شدن درک این مطلب، در خیال خود تصور نمایید که مدیر سایت ساغر، با مدیر سرور تماس میگیرد و علت مسدود شدن سایت را جویا میشود. مدیر سرور در ابتدا پاسخ میدهد که به دستور مقامات قضایی سایت را مسدود کرده اند. سپس مدیر سایت ساغر میپرسد چرا در مقابل این دستور، دلیلش را نپرسیده اید؟ حال با توجه به اینکه آقایان بهایی ستیز از پرس و جو خوششان نمی آید و دلیل قانع کننده ای هم برای کارشان ندارند و مسلماً مدیر سرور را تهدید نموده اند، در نتیجه مدیر سرور به مدیر ساغر اصل مطلب را صادقانه بیان میدارد.(البته این فقط یک تصور خیالی است و برای راحت تر شدن درک این مطلب ذکر شد)
ثانیاً اینکه اگر به قسمت نظراتِ خبر درج شده در سایت نگاه مراجعه بفرمایید، خواهید دید که مدیر سایت ساغر، خودش پاسخگوی این مسئله بوده و بیان میدارد که از یکی از دوستانش این خبر (تهدید و ...) را شنیده است. و همچنین ذکر کرده که قبلاً نیز سایتش مسدود شده بوده است.
در ضمن جناب شب اول قدر در وبلاگشان فرموده بودند که استفاده از کلماتی مانند "بیان داشته است" نشان از بی پروایی مدیر سرور دارد، در حالی که متن خبر، روی ترسو بودن مدیر این سرور دارد. در پاسخ این مطلب باید عرض کنم که عبارت "بیان داشته است" در متن خبر چه نشانی از بی پروایی دارد. مگر مدیر سرور رفته پشت تریبون و سخنرانی کرده است؟ نه تنها در این متن بلکه در بسیاری از متون دیگر نیز عباریت "بیان داشته است" نشان از بی پروایی ندارد. کاملاً واضح است که نویسندۀ خبر، برای رسمی تر شدن مقاله اش، به جای عبارت "گفته است" از عبارت "بیان داشته است" استفاده کرده است. اگر این عبارت ذهن شما را به سمت مفهوم بی پروایی می کشاند، ذهن من و بسیار دیگری را نمی کشاند.
+++
قسمت دوم مقالۀ جناب شب اول قبر که در محدوده و مقیاس مقالۀ خودشان، به نظر منطقی تر و مستند تر از قسمت قبل است، این مطلب را ارائه داده است که (مضمون متن) : "اگر قبلاً به آدرس سایت ساغر مراجعه میکردیم، با عبارتی مواجه می شدیم که از مسدود شدن (نه فیلتر شدن) سایت ساغر و آن هم توسط خود سرور خبر می داد. اما اگر اکنون مراجعه نماییم، با عبارت آبی رنگ:
مشترک گرامی
دسترسی به این سایت امکان پذیر نمی باشد
برخورد می کنیم. و این عبارت که طبیعتاً باید در ISP های مختلف متفاوت باشد، اما بر خلاف معمول در تمام ISP ها یکسان است و این نشان از آن دارد که این عبارت، توسط خود مسئولین سایت ساغر درج شده است و نه توسط فیلتر کنندگان."
جناب شب اول قبر راست می گویند. اگر سایت ساغر، توسط مراجع قانونی فیلتر شده بود، در صورتی که با کارتهای مختلف به اینترنت متصل می شدیم، این عبارت نیز می بایست تغییر میکرد. مثلاً در برخی ISP ها (شرکتهای سرویس دهندۀ اینترنت) این عبارت به رنگ قرمز است و در برخی دیگر، عبارتی متفاوت مشاهده میشود. برای مثال "طبق دستور مقامات قضایی دسترسی به این سایت امکانپذیر نمی باشد". اما هم اکنون شاهد آن هستیم که با ورود به آدرس سایت ساغر، با هر نوع کارتی که متصل شویم، این عبارت ثابت است. یعنی همواره همان عبارت آبی رنگ مشاهده میگردد.
اما ظاهراً حضرت شب اول قبر، به یک نقطۀ دقیق توجه نفرموده اند. و آن اینکه وقتی به آدرس سایت ساغر به نشانی www.saghar.org مراجعه میکنیم، و هنگامی که عبارت مذکور نمایان میگردد، اگر به آدرس بالای اینترنت اکسپلورر (جایی که آدرس سایت را وارد میکنید) نگاه کنیم، آدرس زیر را خواهیم دید:
http://server38.parslook.com/suspended.page/
معلوم است که عبارت آدرس فوق، زیر مجموعه ای از آدرس http://www.parslook.com/ است و هیچ ربطی به سایت ساغر ندارد. اگر قرار بود سایت ساغر چنین عبارتی را برای گمراه کردن درج نماید، می بایست آدرس مذکور، شبیه به آدرس ساغر باشد. مثلاً:
http://www.saghar.org/Error.aspx
در حالی که چنین نیست. خیلی برایم جالب بود هنگامی که به آدرس www.parslook.com مراجعه کردم. چون دیدم که این آدرس، آدرس یک شرکت میزبان (Server) است. به احتمال بسیار قوی این شرکت، همان شرکتی بوده است که سایت ساغر را میزبانی میکرده و حال برای جلوگیری از رسوایی بیشتر، این عبارت را قرار داده است!
به هر حال در گوشه و کنار سخن از آن می آید که سایت ساغر دوباره فعالیت خواهد نمود. امیدواریم چنین باشد. متأسفانه آنان که توانایی پذیرفتن حقیقت را ندارند و نمی توانند وجود سایت های بیان کنندۀ حقیقت را تحمل کنند، اقدام به چنین اعمال ظالمانه و بی شرمانه ای می نمایند. تنها سایت ساغر نیست که مظلوم واقع شده است. بلکه سایت های دیگر نیز مانند سایت جهانی بهایی(www.bahai.org) فیلتر، و سایتهایی مانند نقطه نظر و نگاه نیز در بسیاری از ISP ها فیلتر شده اند.
به امید روزی که حکومت عدالت محور ایران، در این مورد و در مورد تمام اقلیتهای مذهبی از جمله آیین بهایی نیز عدالت را رعایت نماید.
با تشکر
نشریۀ الکترونیک بشتاب
beshetab.mihanblog.com
نشریهی شمارهی 21 دوشنبه 9 شهریور 1388
نشریهی شمارهی 20 شنبه 10 مرداد 1388
نشریهی شمارهی 19 جمعه 5 تیر 1388
نشریهی شمارهی 18 شنبه 9 خرداد 1388
نشریهی شمارهی 17 شنبه 5 اردیبهشت 1388
نشریهی شمارهی 16 دوشنبه 3 فروردین 1388
نشریهی شمارهی 15 شنبه 10 اسفند 1387
نشریهی شمارهی 14 شنبه 5 بهمن 1387
نشریهی شمارهی 13 سه شنبه 10 دی 1387
تعلیم و تربیت پنجشنبه 21 آذر 1387
ایران من... پنجشنبه 21 آذر 1387
به یاد آن روزها پنجشنبه 21 آذر 1387
نشریهی شمارهی 12 یکشنبه 10 آذر 1387
ویژهنامه شماره 4 شنبه 9 آذر 1387
لیست آخرین پستها
تبلیغات